Sposób przygotowania:
Chleb na liściach chrzanu
4 spore liście chrzanu należy opłukać, osuszyć i ostrym nożem wyciąć całą zgrubiałą łodygę.
Dwie blaszki 22/9 cm wysmarować tłuszczem, spód i boki wyłożyć liśćmi chrzanu.
Pokruszone drożdże posypać cukrem, rozetrzeć, dolać ciepłą wodę, sól, mąkę, wymieszać.
Na koniec wsypać pestki słonecznika, dyni i siemię lniane, znów wymieszać.
Ciasto przełożyć do blaszek, przykryć do wyrośnięcia. Wierzch posypać siemieniem lnianym.
Piec w 185 C około 50 minut ( góra i dół ).
Dwie blaszki 22/9 cm wysmarować tłuszczem, spód i boki wyłożyć liśćmi chrzanu.
Pokruszone drożdże posypać cukrem, rozetrzeć, dolać ciepłą wodę, sól, mąkę, wymieszać.
Na koniec wsypać pestki słonecznika, dyni i siemię lniane, znów wymieszać.
Ciasto przełożyć do blaszek, przykryć do wyrośnięcia. Wierzch posypać siemieniem lnianym.
Piec w 185 C około 50 minut ( góra i dół ).