kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Chleb orkiszowo - kukurydziano - orzechowy z chia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na chlebek. Ciasto zrobiłam z mąki kukurydzianej, orkiszowej i pasty orzechowej w proszku. Chlebek jest bardzo smaczny. Polecam.

Chleb orkiszowo - kukurydziano - orzechowy z chia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chleb orkiszowo - kukurydziano - orzechowy z chia

 

Sposób przygotowania:

Chleb orkiszowo - kukurydziano - orzechowy z chia
Mąki i pastę orzechową wsypujemy do miski i dodajemy jajko, olej, miód, sól, drożdże, ciepłą wodę i mieszamy. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Po tym czasie wsypujemy chia i zagniatamy ciasto. Ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
Wyrośnięte ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. Upieczony chleb wyjmujemy z blaszki i studzimy.
Chleb orkiszowo - kukurydziano - orzechowy z chia
Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski.
Chleb orkiszowo - kukurydziano - orzechowy z chia
Składniki na ciasto mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.
Chleb orkiszowo - kukurydziano - orzechowy z chia
Do ciasta wsypujemy chia i ponownie zagniatamy.
Chleb orkiszowo - kukurydziano - orzechowy z chia
Ciasto na chleb wkładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.

Tagi:

chleb pieczywo