Sposób przygotowania:
Chleb orkiszowo - kukurydziano - orzechowy z chia
Mąki i pastę orzechową wsypujemy do miski i dodajemy jajko, olej, miód, sól, drożdże, ciepłą wodę i mieszamy. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Po tym czasie wsypujemy chia i zagniatamy ciasto. Ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
Wyrośnięte ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. Upieczony chleb wyjmujemy z blaszki i studzimy.
Wyrośnięte ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. Upieczony chleb wyjmujemy z blaszki i studzimy.