Sposób przygotowania:
Chleb orkiszowo - kukurydziano - orzechowy z chia
Mąki i pastę orzechową wsypujemy do miski i dodajemy jajko, olej, miód, sól, drożdże, ciepłą wodę i mieszamy. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Po tym czasie wsypujemy chia i zagniatamy ciasto. Ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
Wyrośnięte ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. Upieczony chleb wyjmujemy z blaszki i studzimy.
Wyrośnięte ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. Upieczony chleb wyjmujemy z blaszki i studzimy.
![Chleb orkiszowo - kukurydziano - orzechowy z chia Chleb orkiszowo - kukurydziano - orzechowy z chia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-orkiszowo-kukurydziano-orzechowy-z-chia-594352.jpg)
![Chleb orkiszowo - kukurydziano - orzechowy z chia Chleb orkiszowo - kukurydziano - orzechowy z chia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-orkiszowo-kukurydziano-orzechowy-z-chia-594353.jpg)
![Chleb orkiszowo - kukurydziano - orzechowy z chia Chleb orkiszowo - kukurydziano - orzechowy z chia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-orkiszowo-kukurydziano-orzechowy-z-chia-594354.jpg)
![Chleb orkiszowo - kukurydziano - orzechowy z chia Chleb orkiszowo - kukurydziano - orzechowy z chia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-orkiszowo-kukurydziano-orzechowy-z-chia-594355.jpg)