Sposób przygotowania:
Chleb otrębowy owsiany z prażoną cebulką z automat
Do maszyny kruszę twaróg, dodaje 4 jaja i 2 łyżeczki soli. Ustawiam program wyrób ciasta ( u mnie jest to 16 ) trwa to około 1,25 godziny. W podgrzanym mleku rozpuszczam drożdże i dodaję cukier. Wlewam do twarogu z jajami - czekam, aż się połączy - trwa to krótką chwilę. W misce mieszam otręby i skrobię kukurydzianą - wsypuje do maszyny. Wyrabianie ciasta trwa około 25 minut, dlatego 5 minut przed końcem dosypuję cebulkę.Po 25 minutach wyciągam mieszadła i teraz całą godzinę ciasto w spokoju i ciepełku wyrasta - wychodzi dosyć gęste uzależnione jest to od wielkości jaj - ew. można w trakcie wyrabiana dodać trochę wody ( 50 ml ). Jak już ciasto wyrośnie nastawiam program pieczenie chleba ( u mnie 15 ) na czas 1,10 godziny ( taki jest najdłuższy ) + 10 minut dodatkowych po zakończeniu, oraz stopień zrumienienia 3. Po zakończeniu pieczenia pozostawiam ciasto na ok 30 minut w maszynie - lepiej "wychodzi"