Sposób przygotowania:
Chleb pszenny z piekarnika
Do miski wsypujemy mąkę robimy dołek, wsypujemy cukier i dodajemy drożdże zalewamy je 3 łyżkami ciepłej wody i zostawiamy na kwadrans do 20 minut.
Dodajemy sól, wodę i siemię lniane - wyrabiamy ciasto przez 20 minut, na koniec dodajemy olej. Zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut.
Formujemy bochenek chleba, nacinamy, oprószamy mąkę zostawiamy na 20 minut pod przykryciem, po czym pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut.
Upieczony chleb wyciągamy na kratkę i zostawiamy do wystygnięcia.
Dodajemy sól, wodę i siemię lniane - wyrabiamy ciasto przez 20 minut, na koniec dodajemy olej. Zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut.
Formujemy bochenek chleba, nacinamy, oprószamy mąkę zostawiamy na 20 minut pod przykryciem, po czym pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut.
Upieczony chleb wyciągamy na kratkę i zostawiamy do wystygnięcia.

