Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Rogaliki z jajecznicą i szynką parmeńską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne rogaliki nadziane jajecznicą, szynką parmeńską i selerem naciowym to pomysł na nieco inne niż zwykle śniadanie.

Rogaliki z jajecznicą i szynką parmeńską Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rogaliki z jajecznicą i szynką parmeńską

 

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • szynka parmeńska 6 plastrów
  • jajko 5 sztuk
  • seler naciowy 2 łodygi
  • masło 82% 1 łyżka
  • nasiona sezamu 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Rogaliki z jajecznicą i szynką parmeńską
Ciasto francuskie kroimy na sześć w miarę równych trójkątów.

Seler naciowy kroimy w plasterki i szklimy na rozgrzanym maśle.

Następnie wbijamy 4 jajka i smażymy jajecznicę. Doprawiamy ją solą i pieprzem.

Plastry szynki parmeńskiej kroimy wzdłuż na połówki i układamy je na bokach trójkątów. Nakładamy łyżkę przestudzonej jajecznicy.

Zwijamy ciasto w rogaliki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy sezamem.

Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 17 minut.
Rogalikiz jajecznicą i szynką parmeńską
Ciasto francuskie kroimy na sześć w miarę równych trójkątów.
Rogalikiz jajecznicą i szynką parmeńską
Seler naciowy kroimy w plasterki i szklimy na rozgrzanym maśle.
Rogalikiz jajecznicą i szynką parmeńską
Plastry szynki parmeńskiej kroimy wzdłuż na połówki i układamy je na bokach trójkątów. Nakładamy łyżkę przestudzonej jajecznicy.
Rogalikiz jajecznicą i szynką parmeńską
Zwijamy ciasto w rogaliki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy sezamem.