Sposób przygotowania:
Rogaliki z jajecznicą i szynką parmeńską
Ciasto francuskie kroimy na sześć w miarę równych trójkątów.
Seler naciowy kroimy w plasterki i szklimy na rozgrzanym maśle.
Następnie wbijamy 4 jajka i smażymy jajecznicę. Doprawiamy ją solą i pieprzem.
Plastry szynki parmeńskiej kroimy wzdłuż na połówki i układamy je na bokach trójkątów. Nakładamy łyżkę przestudzonej jajecznicy.
Zwijamy ciasto w rogaliki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy sezamem.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 17 minut.
Seler naciowy kroimy w plasterki i szklimy na rozgrzanym maśle.
Następnie wbijamy 4 jajka i smażymy jajecznicę. Doprawiamy ją solą i pieprzem.
Plastry szynki parmeńskiej kroimy wzdłuż na połówki i układamy je na bokach trójkątów. Nakładamy łyżkę przestudzonej jajecznicy.
Zwijamy ciasto w rogaliki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy sezamem.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 17 minut.