WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1711]

Chleb pszenno-owsiany ze słonecznikiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chleb pszenno - owsiany z mąki pszennej tortowej i mąki owsianej z dodatkiem ziaren słonecznika, posypany płatkami owsianymi.

Chleb pszenno-owsiany ze słonecznikiem Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Chleb pszenno-owsiany ze słonecznikiem

 

Sposób przygotowania:

Chleb pszenno-owsiany ze słonecznikiem

ETAP 1:

Do miski wkruszyć drożdże. Wsypać sól, cukier, mąkę pszenną tortowa, mąkę owsiana i ziarna słonecznika. Dolać olej i ciepłą wodę. Wszystko wymieszać. Miskę przykryć folią spożywczą i wstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia ciasto wyłożyć na blat, posypać mąką i zagnieść szybko. Uformować bochenek i włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i wysypanego mąką. Chleb posypać słonecznikiem i płatkami owsianymi. Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez godzinę. Wyjąć i wystudzić na kratce.

Chleb pszenno-owsiany ze słonecznikiem
Chleb pszenno-owsiany pokrojony na kromki
Chleb pszenno-owsiany ze słonecznikiem
Surowy chleb przygotowany do pieczenia w naczyniu
Chleb pszenno-owsiany ze słonecznikiem
Uformowany chleb przełożony do naczynia żaroodpornego
Chleb pszenno-owsiany ze słonecznikiem
Ciasto na chleb w misce po całej nocy w lodówce
Chleb pszenno-owsiany ze słonecznikiem
Wymieszane ciasto na chleb przed wyrośnięciem
Chleb pszenno-owsiany ze słonecznikiem
Składniki na chleb w misce