Sposób przygotowania:
Chleb pszenno-żytni z otrębami owsianymi
Drożdże kruszymy do miseczki, dodajemy cukier, 150 ml ciepłej wody i dokładnie mieszamy. Przykrywamy bawełnianą ściereczką i zostawiamy na 15 minut.
Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy otręby oraz sól. Mieszamy.
Dodajemy rozczyn i mieszamy stopniowo dodając resztę ciepłej wody. Zagniatamy ciasto. Przykrywamy je ściereczką i odstawiamy na 30 minut.
Przekładamy ciasto do dwóch blaszek, przykrywamy i zostawiamy na kolejne 30 minut.
Pieczemy chleb przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy otręby oraz sól. Mieszamy.
Dodajemy rozczyn i mieszamy stopniowo dodając resztę ciepłej wody. Zagniatamy ciasto. Przykrywamy je ściereczką i odstawiamy na 30 minut.
Przekładamy ciasto do dwóch blaszek, przykrywamy i zostawiamy na kolejne 30 minut.
Pieczemy chleb przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Czekoladka 2