Sposób przygotowania:
Chleb pszenny z kaszą jaglaną
Do miski wsypujemy mąkę, drożdże, sól. Dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną i wlewamy ciepłą wodę oraz olej. Zagniatamy ciasto i miskę przykrywamy ściereczką. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto ponownie zagniatamy i przekładamy do blaszki. Przykrywamy blaszkę ściereczką i ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
Wyrośnięte ciasto smarujemy zimną wodą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.
Upieczony chleb wyjmujemy z blaszki i przekładamy na metalową kratkę. Studzimy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto ponownie zagniatamy i przekładamy do blaszki. Przykrywamy blaszkę ściereczką i ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
Wyrośnięte ciasto smarujemy zimną wodą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.
Upieczony chleb wyjmujemy z blaszki i przekładamy na metalową kratkę. Studzimy.