Sposób przygotowania:
Pasztet z cukinii i kaszy jaglanej
Kaszę przepłukujemy gorącą a następnie zimną wodą. Szklankę wody zagotowujemy i wsypujemy kaszę jaglaną. Na małym ogniu gotujemy przez ok. 15 minut. Ugotowaną kaszę zestawiamy z ognia i odstawiamy aby wystygła.
Cukinię, cebulę oraz czosnek obieramy. Z cukinii usuwamy gniazda nasienne. Cukinię wraz z cebulą oraz czosnkiem ścieramy na tarce o dużych oczkach i odciskamy z nadmiaru płynu. Do cukinii ścieramy również na tarce ser i mieszamy razem.
Następnie dodajemy oliwę, jajka, ugotowaną kaszę, zioła oraz mąkę kukurydzianą. Wyrabiamy masę na pasztet i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, lekko dociskamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Cukinię, cebulę oraz czosnek obieramy. Z cukinii usuwamy gniazda nasienne. Cukinię wraz z cebulą oraz czosnkiem ścieramy na tarce o dużych oczkach i odciskamy z nadmiaru płynu. Do cukinii ścieramy również na tarce ser i mieszamy razem.
Następnie dodajemy oliwę, jajka, ugotowaną kaszę, zioła oraz mąkę kukurydzianą. Wyrabiamy masę na pasztet i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, lekko dociskamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 20 minut w temperaturze 180 stopni.
skuter5
slodkokwasnakuchnia1
dziękuje
ciasteczka
slodkokwasnakuchnia1
dziękuje i polecam