Sposób przygotowania:
Chleb pszenny z mąką z samopszy
Wsypujemy do miski mąkę, suszone drożdże oraz słonecznik, sól i wlewamy ciepłą wodę, olej zagniatamy ciasto na chleb. Odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Do blaszki wkładamy papier do pieczenia. Wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiamy i wkładamy do blaszki. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut.
Smarujemy chleb zimną wodą i posypujemy pestkami słonecznika. Wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę i 10 minut. Upieczony chleb wyjmujemy z i studzimy.
Smarujemy chleb zimną wodą i posypujemy pestkami słonecznika. Wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę i 10 minut. Upieczony chleb wyjmujemy z i studzimy.
![Chleb pszenny z mąką z samopszy Chleb pszenny z mąką z samopszy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-pszenny-z-maka-z-samopszy-531405.jpg)
![Chleb pszenny z mąką z samopszy Chleb pszenny z mąką z samopszy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-pszenny-z-maka-z-samopszy-531407.jpg)
![Chleb pszenny z mąką z samopszy Chleb pszenny z mąką z samopszy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-pszenny-z-maka-z-samopszy-531408.jpg)
![Chleb pszenny z mąką z samopszy Chleb pszenny z mąką z samopszy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-pszenny-z-maka-z-samopszy-531409.jpg)
SylaUla
kuchenny świat