Sposób przygotowania:
Pizza Eli z wędzonym kurczakiemprzygotowanie ciasta
Drożdże rozdrobnić i wrzucić do ciepłej wody. Do drożdży dodać cukier i łyżkę mąki. Całość wymieszać, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do miski przesiać mąkę, dodać wyrośnięte drożdże, jajko, olej, sól i wyrobić elastyczne ciasto. Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
przygotowanie dodatków
Paprykę opłukać, osuszyć i usunąć nasiona. Pokroić paprykę w krążki. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Pierś kurczaka pokroić w plasterki.
przygotowanie pizzy
Ciasto wyłożyć na okrągłą blachę do pizzy i posmarować keczupem. Na cieście ułożyć krążki papryki, plastry kurczaka i pieczarek.
przygotowanie pizzy cd
Ser mozzarella zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Posypać pizzę serem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C góra - dół. Piec pizzę około 35 minut aż góra się zrumieni.
Smacznego!