Sposób przygotowania:
Chleb z płatkami owsianymi, słonecznikiem, chia
Do miski wsypujemy mąkę, suche drożdże, sól i cukier. Dolewamy ciepłą wodą i olej. Wsypujemy płatki owsiane, chia i słonecznik. Dokładnie mieszamy łyżką. Przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia.
Ponownie wyrabiamy ciasto i przekładamy do keksówki i odstawiamy na kolejne 30 minut.
Wyrośnięte ciasto smarujemy zimną wodą i posypujemy słonecznikiem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę.
Ponownie wyrabiamy ciasto i przekładamy do keksówki i odstawiamy na kolejne 30 minut.
Wyrośnięte ciasto smarujemy zimną wodą i posypujemy słonecznikiem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę.