Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Wielkanocne kopertki z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szukasz pomysłu na niedzielny, świąteczny obiad, na imprezę, oto przepis dla Ciebie. Mięso ze schabu, przekładane pysznym farszem, czy dasz się skusić?

Wielkanocne kopertki z jajkiem

Składniki:

Wielkanocne kopertki z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Wielkanocne kopertki z jajkiem

I

Wielkanocne kopertki z jajkiem
Przygotowanie mięsa. mięso kroimy, rozbijamy. Przygotowanie farszu jajecznego.

1. Mięso kroje w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Szczypiorek drobno siekam, rzodkiewki drobno kroję, pomidora kroję w kostkę, ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Jajka ugotowane obieram, drobno kroję. Następnie dodaję majonez, wsypuję sól oraz pieprz i dokładnie mieszam.

II

Wielkanocne kopertki z jajkiem
Zwijanie kopertkę, panierowanie i smażenie.

3. Tak przygotowany farsz nakładam na środek każdego plastra mięsa i składam w kopertki.
4. Kotlety panieruję w mące pszennej w jajku roztrzepanym widelcem, następnie w bułce tartej.
5. Kopertki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.

III

7, Kotlety podaję z surówką oraz ziemniakami.
8.. Smacznego.


Tagi:

jajka schab dania