Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Chleb ze smardzami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

kolejny inny przepis z kuchni węgierskiej

Chleb ze smardzami

Składniki:

Chleb ze smardzami

 

  • 40 dag chleba
  • 15 dag masła
  • 35 dag smardzów
  • 1 g pieprzu mielonego
  • galareta(do dekoracji ale może być coś innego)
  • sól

Sposób przygotowania:

Chleb ze smardzami
kromki chleba okroić ze skórki posmarować masłem zmieszanej z solą smardze oczyścić pokroić wzdłuż i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości schłodzone grzyby ułożyć na posmarowanych masłem kromkach i oprószyć je pieprzem kanapki podawać na półmisku udekorowane galaretą(ale jak nie lubisz to czym innym)