Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Chlebek bananowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo dobre i zdrowe ciasto z bananami i bakaliami

Chlebek bananowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chlebek bananowy

 

Sposób przygotowania:

Chlebek bananowy
Orzechy drobno posiekać. Rodzynki sparzyć gorącą wodą. Margarynę roztopić i ostudzić. Banany obrać ze skórki i rozgnieść ,następnie dodać cukier , wymieszać. Mąkę wymieszać z sodą i dodać do bananów następnie dodać jajko , roztopioną margarynę i bakalie - wszystko bardzo dobrze wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 1h i 20 minut.
Chlebek bananowy
Orzechy drobno posiekać Rodzynki sparzyć gorącą wodą
Chlebek bananowy
Banany rozgnieść następnie dodać cukier i wymieszać
Chlebek bananowy
Do bananów dodać mąkę z sodą jajko margarynę i bakalie
Chlebek bananowy
Ciasto bardzo dobrze wymieszać łyżką i przełożyć do keksówki

Tagi:

jajko jajka