Sposób przygotowania:
Chlebek bananowy z kawałkami czekolady
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Banany obieramy. W misce rozgniatamy banany widelcem, dodajemy rozpuszczone masło. Następnie dodajemy jajka, cukier i cukier waniliowy. Dodajemy mąkę i mieszamy widelcem do połączenia się składników. Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do masy i mieszamy.
Ciasto wykładamy do blaszki (10x20) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.
Studzimy.
Możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego
Ciasto wykładamy do blaszki (10x20) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.
Studzimy.
Możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego
biedroneczki
Jedno z moich ulubionych ciast. Z chęcią zjadłabym kawałek.
mocsłodkości