Sposób przygotowania:
Naleśniki zapiekane z sosem czekoladowym
Ciasto: Mąkę, jajka, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz 250 ml mleka miksujemy.
Do ciasta dolewamy pozostałe mleko, olej oraz wodę. Miksujemy. Patelnie mocno nagrzewamy.
Rozpuszczamy smalec. Smażymy naleśniki po około minucie z dwóch stron. Studzimy.
Nadzienie: Ser mielimy. Dodajemy cukier. Mieszamy.
Sos czekoladowy: Ciepłą śmietanę łączymy z gotowym sosem czekoladowym,
Formę żaroodporną smarujemy masłem. Naleśniki wypełniamy nadzieniem serowym.
Zawijamy w rulon. Następnie kroimy na mniejsze kawałki. Kawałki naleśników stawiamy pionowo.
Zalewamy sosem czekoladowym. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach.
Po wyjęciu z piekarnika naleśniki są gotowe do zjedzenia.
Do ciasta dolewamy pozostałe mleko, olej oraz wodę. Miksujemy. Patelnie mocno nagrzewamy.
Rozpuszczamy smalec. Smażymy naleśniki po około minucie z dwóch stron. Studzimy.
Nadzienie: Ser mielimy. Dodajemy cukier. Mieszamy.
Sos czekoladowy: Ciepłą śmietanę łączymy z gotowym sosem czekoladowym,
Formę żaroodporną smarujemy masłem. Naleśniki wypełniamy nadzieniem serowym.
Zawijamy w rulon. Następnie kroimy na mniejsze kawałki. Kawałki naleśników stawiamy pionowo.
Zalewamy sosem czekoladowym. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach.
Po wyjęciu z piekarnika naleśniki są gotowe do zjedzenia.