Sposób przygotowania:
Chlebek czosnkowy z ziołami
Drożdże wymieszać z połową wody i cukrem. Odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce. W dużej misce umieścić mąkę, olej, sól, pozostałą wodę i przygotowana wcześniej drożdże. Zagnieść ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.
W miseczce umieścić miękkie masło, sól, pieprz, przeciśnięty czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać.
Ciasto jeszcze raz zagnieść, rozwałkować na prostokąt o grubości około 0,5 cm. Posmarować masłem z pietruszką. Pokroić w paski o szerokości 5 cm. Paski złożyć w harmonijkę lub rulon, układać obok siebie w okrągłej foremce wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.
Piec 50 minut w temperaturze 185 stopni.
W miseczce umieścić miękkie masło, sól, pieprz, przeciśnięty czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać.
Ciasto jeszcze raz zagnieść, rozwałkować na prostokąt o grubości około 0,5 cm. Posmarować masłem z pietruszką. Pokroić w paski o szerokości 5 cm. Paski złożyć w harmonijkę lub rulon, układać obok siebie w okrągłej foremce wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.
Piec 50 minut w temperaturze 185 stopni.
skuter5