jolantadanielewicz

jolantadanielewicz

Kuchcik
[Przepisów: 6]

chlebek pszenny cebulowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

chlebek jest smaczny, wystarczy posmarować go tylko masłem.

chlebek pszenny cebulowy

Składniki:

chlebek pszenny cebulowy

 

Sposób przygotowania:

chlebek pszenny cebulowy
cebulę pokroić w drobną kostke i podsmażyć na złoty kolor z niewielką ilościa oleju. do miski wsypać mąke, pokruszyć drożdże, zalać ciepłą wodą tak aby wyrobic ciasto, dodać sól i podsmażoną cebulkę,wyrobić ciasto aż będzie się odrywać od rąk, miskę przykryc ściereczką lnianą i odstawić do wyrośnięcia około 1 godziny. wyrośnięte ciasto podzielić na trzy częsci, wyłożyc do trzech blaszek jak do keksa-posmarowanych tłuszczem, odstawić jeszcze na około 20 minut żeby lekko podrosło na blaszkach i piec około 45 minut 170 c., 10 minut przed zakończeniem pieczenia posypać starkowanym serem aby się zapiekł na złoty kolor.

Tagi:

sery ser