Sposób przygotowania:
Chlebowa pizza z papryką
Do miski pokruszyć drożdże, posypać cukrem, zalać ciepłą (nie gorącą) wodą, wymieszać do ich rozpuszczenia. Dodać sól, olej i mąkę, krótko wyrobić ciasto.
Mozzarellę, paprykę i wędlinę pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Wszystkie dodatkowe składniki dodać do ciasta, wyrobić tak by równomiernie rozłożyły się w cieście. Przełożyć do formy keksowej o wymiarach cm. Zostawić do wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzać do 180C, piec ok. 40-45 minut.
Studzić na kratce.
Mozzarellę, paprykę i wędlinę pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Wszystkie dodatkowe składniki dodać do ciasta, wyrobić tak by równomiernie rozłożyły się w cieście. Przełożyć do formy keksowej o wymiarach cm. Zostawić do wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzać do 180C, piec ok. 40-45 minut.
Studzić na kratce.
SylaUla