Sposób przygotowania:
Pizza z żeberkami
Żeberka przesmażamy na złoto, przyprawiamy zalewamy wodą i dusimy do miękkości.
Ciasto przygotowujemy z tego przepisu https://gotujmy.pl/pizza-z-wedzona-makrela,przepisy-pizza-przepis,251954.html Gdy ciasto będzie rosło przygotowujemy dodatki.
Brokuły obgotowujemy prze z 3 minuty, przelewamy zimną wodą. Pomidora kroimy na mniejsze cząstki. Paprykę kroimy w kostkę. Ostudzone żeberka oddzielamy od kości i dzielimy na mniejsze kawałki. Liście bazylii i oregano opłukujemy. Liście bazylii rwiemy na mniejsze kawałki.
Wyrośnięte ciasto przekładamy na blachę i rozciągamy je na całą jej powierzchnię. Ciasto smarujemy ketchupem i układamy na nim liście oregano i bazylii. Układamy dodatki. Na wierch dajemy plasterki sera.
Pizzę pieczemy w 200 st przez około 15-20 minut.
Ciasto przygotowujemy z tego przepisu https://gotujmy.pl/pizza-z-wedzona-makrela,przepisy-pizza-przepis,251954.html Gdy ciasto będzie rosło przygotowujemy dodatki.
Brokuły obgotowujemy prze z 3 minuty, przelewamy zimną wodą. Pomidora kroimy na mniejsze cząstki. Paprykę kroimy w kostkę. Ostudzone żeberka oddzielamy od kości i dzielimy na mniejsze kawałki. Liście bazylii i oregano opłukujemy. Liście bazylii rwiemy na mniejsze kawałki.
Wyrośnięte ciasto przekładamy na blachę i rozciągamy je na całą jej powierzchnię. Ciasto smarujemy ketchupem i układamy na nim liście oregano i bazylii. Układamy dodatki. Na wierch dajemy plasterki sera.
Pizzę pieczemy w 200 st przez około 15-20 minut.