Sposób przygotowania:
Chlebowa tarta z porem
Na dno i boki prostokątnej formy do tarty wyłożyć kromki chleba. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C na ok. 10 minut.
Por pokroić w cienkie plasterki, zeszklić na maśle.
Na gorący spód z chleba ułożyć plasterki żółtego sera, zeszklony por i półplasterki kiełbasy.
Jajka ubić z bryndzą, zalać wierzch tarty. Ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C, piec jeszcze ok. 12-14 minut. Upieczoną tartę posypać parmezanem i posiekaną natką pietruszki.
Por pokroić w cienkie plasterki, zeszklić na maśle.
Na gorący spód z chleba ułożyć plasterki żółtego sera, zeszklony por i półplasterki kiełbasy.
Jajka ubić z bryndzą, zalać wierzch tarty. Ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C, piec jeszcze ok. 12-14 minut. Upieczoną tartę posypać parmezanem i posiekaną natką pietruszki.
SylaUla