Sposób przygotowania:
Tarta 'Azjatyckie klimaty"
Na ciasto mieszamy wszystkie suche składniki, dodajemy pokrojoną margarynę, robimy kruszonkę. Na końcu dodajemy jajko, zagniatamy ciasto, i wstawiamy do lodówki.
Przełamane szparagi krótko gotujemy w osolonej wodzie , potem schładzamy zimną wodą.
Czerwoną cebulę drobno siekamy i zalewamy zimną wodą, potem odcedzamy.
Tortownicę 22 cm smarujemy margaryną, posypujemy zmielonym siemieniem lnianym, wstawiamy do lodówki.
Schłodzone ciasto wałkujemy i wykładamy spód i boki tortownicy, podpiekamy ok.15 minut w 170-180 C. Lekko schładzamy.
Śmietanę mieszamy z 2 małymi żółtkami, drobno posiekanym czosnkiem i imbirem, doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim i gałką. Na koniec dodajemy cebulę.
Śmietanową masę wylewamy na podpieczony spód, potem układamy szparagi i pomidorki.
Całość pieczemy ok. 45-50 minut w 170-180 C.
Przełamane szparagi krótko gotujemy w osolonej wodzie , potem schładzamy zimną wodą.
Czerwoną cebulę drobno siekamy i zalewamy zimną wodą, potem odcedzamy.
Tortownicę 22 cm smarujemy margaryną, posypujemy zmielonym siemieniem lnianym, wstawiamy do lodówki.
Schłodzone ciasto wałkujemy i wykładamy spód i boki tortownicy, podpiekamy ok.15 minut w 170-180 C. Lekko schładzamy.
Śmietanę mieszamy z 2 małymi żółtkami, drobno posiekanym czosnkiem i imbirem, doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim i gałką. Na koniec dodajemy cebulę.
Śmietanową masę wylewamy na podpieczony spód, potem układamy szparagi i pomidorki.
Całość pieczemy ok. 45-50 minut w 170-180 C.
SylaUla
CORAL