Sposób przygotowania:
Chlebowe placki z patelni
Kukurydzę przekładamy do pojemnika i rozdrabniamy blenderem (można zastosować kukurydzę z puszki - musimy bardzo dobrze odsączyć wodę ). Następnie za pomocą moździerza rozdrabniamy kolendrę. Rozmiażdżoną kukurydzę przełóż do miski ( w tej której będziesz robić ciasto ) dodaj sól, kolendrę , szczypior i dobrze rozmieszaj. Teraz zacznij dodawać powoli porcjami mąkę. Dodaj tyle aby ciasto dało się wyrabiać ale było troszkę lepkie.Podziel ciasto na 10 części i każdą rozwałkuj ( jeśli się za bardzo klei dodaj mąkę ) Rozgrzej patelnię na najmniejszym ogniu - wlewając łyżeczkę oleju orzechowego. Jak patelnia będzie już dobrze rozgrzana połóż pierwszy placuszek i połóż kawałek masła rozprowadź po placku (polej go 0,5 łyżeczki olejem i rozprowadź pędzelkiem) Smaż do uzyskania złotego koloru placuszka. Smacznego