Sposób przygotowania:
Chleb z papryką, boczkiem i żółtym serem
Do miski wsypujemy przesianą mąkę, suche drożdże, sól i wlewamy ciepłą wodą i olej. Mieszamy i zagniatamy ciasto i miskę przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut.
W międzyczasie myjemy paprykę i kroimy w kosteczkę. Żółty ser ścieramy na tarce, boczek kroimy w kosteczkę.
Do wyrośniętego ciasta dodajemy pokrojoną paprykę, boczek, żółty ser i ketchup. Dokładnie wyrabiamy i wkładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę.
W międzyczasie myjemy paprykę i kroimy w kosteczkę. Żółty ser ścieramy na tarce, boczek kroimy w kosteczkę.
Do wyrośniętego ciasta dodajemy pokrojoną paprykę, boczek, żółty ser i ketchup. Dokładnie wyrabiamy i wkładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę.