kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Chleb z papryką, boczkiem i żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chleb z dodatkiem papryki, boczku i żółtego sera smakuje wyśmienicie i nie potrzebuję innych dodatków. Wystarczy posmarować masłem i zjeść ze smakiem. Polecam.

Chleb z papryką, boczkiem i żółtym serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chleb z papryką, boczkiem i żółtym serem

 

  • 2 szklanki mąki
  • 1 opakowanie suszonych drożdży
  • 2 łyżki oleju
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 3/4 szklanki ciepłej wody
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 3 łyżki pokrojonego parzonego boczku
  • garść żółtego sera
  • 1 łyżka ze sporym czubkiem ketchupu
  • keksówka 24 x 11 x 7
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

Chleb z papryką, boczkiem i żółtym serem
Do miski wsypujemy przesianą mąkę, suche drożdże, sól i wlewamy ciepłą wodą i olej. Mieszamy i zagniatamy ciasto i miskę przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut.

W międzyczasie myjemy paprykę i kroimy w kosteczkę. Żółty ser ścieramy na tarce, boczek kroimy w kosteczkę.

Do wyrośniętego ciasta dodajemy pokrojoną paprykę, boczek, żółty ser i ketchup. Dokładnie wyrabiamy i wkładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę.
Chlebz papryką, boczkiem i żółtym serem
Do miski wkładamy składniki na chleb ( bez dodatków ) i zagniatamy.
Chlebz papryką, boczkiem i żółtym serem
Umytą paprykę i boczek,kroimy w kosteczkę, ser ścieramy.
Chlebz papryką, boczkiem i żółtym serem
Do ciasta na chleb dodajemy pokrojone składniki i żółty ser.
Chlebz papryką, boczkiem i żółtym serem
Dokładamy ketchup i wszystko razem zagniatamy.

Tagi:

chleb