Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Chłodnik białoruski

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny chłodnik

Chłodnik białoruski

Składniki:

Chłodnik białoruski

 

  • 50 dag szczawiu
  • 4 średnie ogórki
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka utartego chrzanu
  • 1 łyżka cukru
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 litr kwasu chlebowego
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Chłodnik białoruski
Do rondla włożyć szczaw i masło. Przykryć i dusić 10 min. Całość zmiksować. Ogórki obrać pokroić w drobną kostkę. Dodać zioła. Żółtka rozetrzeć z utartym chrzanem. Białka drobniutko posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i zalać kwasem chlebowym. Posolić do smaku. Silnie schłodzić

Tagi:

jajko jajka