Sposób przygotowania:
Chłodnik botwinkowo-rzodkiewkowy
Botwinkę myjemy i osuszamy. Oddzielamy buraczki od liści.
Kroimy buraczki oraz marchewki w kostkę.
Rozgrzewamy w garnku masło i podsmażamy na nim warzywa.
Następnie tyle wody, by tylko przykryła warzywa, solimy i gotujemy 5 minut.
Wrzucamy pokrojone liście i gotujemy 10 minut.
Następnie zdejmujemy garnek z palnika i zostawiamy do wystudzenia.
Dodajemy posiekany koperek oraz rzodkiewki pokrojone w kostkę.
Wlewamy kefir i przyprawiamy do smaku pieprzem.
Kroimy buraczki oraz marchewki w kostkę.
Rozgrzewamy w garnku masło i podsmażamy na nim warzywa.
Następnie tyle wody, by tylko przykryła warzywa, solimy i gotujemy 5 minut.
Wrzucamy pokrojone liście i gotujemy 10 minut.
Następnie zdejmujemy garnek z palnika i zostawiamy do wystudzenia.
Dodajemy posiekany koperek oraz rzodkiewki pokrojone w kostkę.
Wlewamy kefir i przyprawiamy do smaku pieprzem.