Sposób przygotowania:
Krem z dyni, papryki i marchewki
Dynię kroję na ćwiartki, usuwam gniazda nasienne.
Miąższ dyni kroję w kostkę, paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych kroję w kostkę.
Cebulę i czosnek po obraniu również kroję w kostkę.
Marchew obieram kroję w półplasterek.
Na patelni rozgrzewam oliwę, wkładam cebulę, czosnek i smażę do zeszklenia.
Następnie dokładam pokrojoną paprykę oraz marchew, chwilę podsmażam (ok. 8 minut).
Całość przekładam do garnka dodaję pokrojoną dynię , dolewam gorącą, przegotowaną wodę oraz pomidory z puszki.
Całość gotuję na małym ogniu około 30 -40 minut, po czym zupę miksuję na krem.
Po rozlaniu na talerze dodaję grzanki, posypuję pestkami dyni oraz dekoruję kleksem śmietany.
Miąższ dyni kroję w kostkę, paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych kroję w kostkę.
Cebulę i czosnek po obraniu również kroję w kostkę.
Marchew obieram kroję w półplasterek.
Na patelni rozgrzewam oliwę, wkładam cebulę, czosnek i smażę do zeszklenia.
Następnie dokładam pokrojoną paprykę oraz marchew, chwilę podsmażam (ok. 8 minut).
Całość przekładam do garnka dodaję pokrojoną dynię , dolewam gorącą, przegotowaną wodę oraz pomidory z puszki.
Całość gotuję na małym ogniu około 30 -40 minut, po czym zupę miksuję na krem.
Po rozlaniu na talerze dodaję grzanki, posypuję pestkami dyni oraz dekoruję kleksem śmietany.