WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 830]

Żurek grzybowy na wędzonce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo aromatyczny, pełen smaku żurek na wędzonce i dużej ilości suszonych grzybów. Nie tylko na Wielkanoc.

Żurek grzybowy na wędzonce

Składniki:

Żurek grzybowy na wędzonce

 

Sposób przygotowania:

Żurek grzybowy na wędzonce
Grzyby suszone namoczone wcześniej w w wodzie przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojony drobno boczek i żeberka. Wrzucamy listki laurowe i zielę angielskie oraz przypieczoną cebulę.

Zalewamy wodą i gotujemy razem na średnim ogniu. Pod koniec wlewamy zakwas na żurek, mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz majerankiem.

Podajemy z kiełbasą i jajkiem na twardo.