Sposób przygotowania:
Zupa krem z brokułów
1. Gotujemy wywar warzywny lub mięsny według uznania.
2. Cebulę, czosnek, pora podsmażamy na patelni.
3. Ziemniaki oraz marchewkę obieramy i kroimy.
4. Brokuł myjemy i rozdzielamy na różyczki.
5. Do wywaru dodajemy podsmażone wcześniej cebulę, pora i czosnek oraz ziemniaki i marchewkę.
6. Doprawiamy solą, pieprzem i gotujemy do miękkości.
7. Pod koniec gotowania dodajemy różyczki brokuła i gotujemy zupę do ich miękkości.
8. Zupę podajemy z grzankami czosnkowymi oraz posypujemy startym serem żółtym typu mozzarella.
2. Cebulę, czosnek, pora podsmażamy na patelni.
3. Ziemniaki oraz marchewkę obieramy i kroimy.
4. Brokuł myjemy i rozdzielamy na różyczki.
5. Do wywaru dodajemy podsmażone wcześniej cebulę, pora i czosnek oraz ziemniaki i marchewkę.
6. Doprawiamy solą, pieprzem i gotujemy do miękkości.
7. Pod koniec gotowania dodajemy różyczki brokuła i gotujemy zupę do ich miękkości.
8. Zupę podajemy z grzankami czosnkowymi oraz posypujemy startym serem żółtym typu mozzarella.