Sposób przygotowania:
Chłodnik z rzodkiewką i bobem
Wymieszać kefir ze śmietaną i koncentratem.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić na połowę.
Ogórka obrać, zetrzeć na tarce.
Rzodkiewki opłukać, zetrzeć.
Koperek opłukać, drobno pokroić.
Bób dokładnie opłukać, wrzucić na osolony wrzątek, gotować młody bób ok. 15 minut.
Następnie odsączamy, studzimy i obieramy ze skórki.
Wszystkie składniki połączyć, dokładnie wymieszać.
W razie potrzeby, doprawić solą i pieprzem, schłodzić w lodówce.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić na połowę.
Ogórka obrać, zetrzeć na tarce.
Rzodkiewki opłukać, zetrzeć.
Koperek opłukać, drobno pokroić.
Bób dokładnie opłukać, wrzucić na osolony wrzątek, gotować młody bób ok. 15 minut.
Następnie odsączamy, studzimy i obieramy ze skórki.
Wszystkie składniki połączyć, dokładnie wymieszać.
W razie potrzeby, doprawić solą i pieprzem, schłodzić w lodówce.
SylaUla