Sposób przygotowania:
Chłodnik Indyjski z ogórka i mietą
Ogórka obrać i pokroić na pół wyciągnąć pestki i pokroić w drobną kostkę (naprawdę musi być drobna jak tylko się da)
następnie miksujemy ogórka do dodając jogurta jak już zmiksujemy dodajemy kefiru i wyciskamy na składniki sok z limonki przyprawiamy do smaku solą lub pieprzem , może być również sól morska , jak i sam pieprz,i miksujemy tak aby wyszła nam jednolita masa wszystko wlewamy do miseczki i wstawiamy do lodówki aż się schłodzi przed podaniem dodajemy do każdej miseczki 1 lub 2 listki mięty (listek mięty jest do ozdoby ale można go również zjeść jak ktoś lubi)
następnie miksujemy ogórka do dodając jogurta jak już zmiksujemy dodajemy kefiru i wyciskamy na składniki sok z limonki przyprawiamy do smaku solą lub pieprzem , może być również sól morska , jak i sam pieprz,i miksujemy tak aby wyszła nam jednolita masa wszystko wlewamy do miseczki i wstawiamy do lodówki aż się schłodzi przed podaniem dodajemy do każdej miseczki 1 lub 2 listki mięty (listek mięty jest do ozdoby ale można go również zjeść jak ktoś lubi)