Sposób przygotowania:
Chlodnik melonowy
Melona myjemy i osuszamy. Przekrawamy w poprzek na dwie polówki i usuwamy pestki. Dookola skorupki, w odstepie ok 5mm od brzegów, wyznaczamy nozem granice wydrazanego miazszu i wyciagamy go delikatnie lyzka, aby nie uszkodzic skorupy, ktora wykorzystamy pozniej jako naczynie do zupy. Miaz rozdrabiniamy i wraz z likierem, mleczkiem, cukrem i aromatem, miksujemy w blenderze. Z arbuza wykrawamy gwiazdki lub kulki, zostawiamy kilka z nich do dekoracji, zas reszte wrzucamy do miski z masa melonowa. Mieszamy i wstawiamy na co najmniej godzine do lodówki. Zupe podajemy w miseczce. Tuz przed spozyciem, dekorujemy arbuzem i platkami migdalowymi. Chlodnik stanowi kuszaca, slodka alternatywa na upalny podwieczorek.
A.B.
Sarenka
A.B.
Sarenka
:) Oj tak. I wlasnie w takich chwilach, zaangazowanie w przyrzadzaniu posilków innym, przynosi zasluzona nagrode i oczywiscie nieukrywana satysfakcje.
Pyza
Natala1210
yola
Bahus