Sposób przygotowania:
Chłodnik ogórkowy
Ogórki obrać, opłukać i przekroić wzdłuż na połówki i na paski cienkie. Następnie pokroić w drobną kosteczkę. Do naczynia wlać wystudzony bulion lub rosół, dodać jogurt grecki, wymieszać dokładnie. Koper opłukać i osuszyć ,pokroić drobno, ząbki czosnku obrać i pokroić w drobną kostkę.
Dodać do całości koper czosnek i olej zwykły lub orzechowy, wymieszać dokładnie. Na końcu dodać pokrojone ogórki i dokładnie wymieszać , przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Schłodzić w lodówce przez około 4 godziny. Przed podaniem udekorować orzechami i posiekanym koperkiem.
Dodać do całości koper czosnek i olej zwykły lub orzechowy, wymieszać dokładnie. Na końcu dodać pokrojone ogórki i dokładnie wymieszać , przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Schłodzić w lodówce przez około 4 godziny. Przed podaniem udekorować orzechami i posiekanym koperkiem.