Sposób przygotowania:
Chłodnik ogórkowy z krewetkami i awokado
Ogórki obrać ze skórki. Pokroić na ćwiartki i odkroić nasiona a następnie pokroić w drobną kostkę.
Awokado obrać usunąć pestkę i również pokroić w drobną kostkę.
Pokrojone ogórki i awokado przełożyć do miski. Dodać posiekany szczypiorek oraz maślankę. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać odrobinę masła. Wrzucić przepuszczony przez praskę czosnek oraz krewetki. Smażyć chwilkę aby krewetki nabrały posmaku czosnku.
Przygotowany chłodnik przełożyć na talerze. Na wierzchu ułożyć podsmażone krewetki, posypać jeszcze szczypiorkiem i podawać.
Awokado obrać usunąć pestkę i również pokroić w drobną kostkę.
Pokrojone ogórki i awokado przełożyć do miski. Dodać posiekany szczypiorek oraz maślankę. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać odrobinę masła. Wrzucić przepuszczony przez praskę czosnek oraz krewetki. Smażyć chwilkę aby krewetki nabrały posmaku czosnku.
Przygotowany chłodnik przełożyć na talerze. Na wierzchu ułożyć podsmażone krewetki, posypać jeszcze szczypiorkiem i podawać.
Magdalena88
Marika-
migotka28
ja za krewetkami tak bardzo nie przepadam, zjem ale do ulubionych dla mnie nie należą i zjadam chłodnieczek bez krewetek i tez bardzo mi smakuje, ale męzus i córeczka byli w siódmym niebie jak zobaczyli krewetki i bardzo im smakowało, nie wiem co by tu mozna było dać innego