Sposób przygotowania:
Kalafior panierowany do obiadu
Kalafiora podzielić na różyczki i włożyć do garnka, zalać wodą, lekko posolić. Gotować około 5 minut aby się nie rozgotował a był lekko al'dente. Wyjąć i przestudzić lub zahartować zimną wodą i osączyć na sicie.
Jajko rozbełtać z solą, można wsypać pieprzu i wrzucać różyczki najpierw do mąki, a później do jajka. Na końcu panierować w bułce tartej, wrzucać na rozgrzany olej rzepakowy i smażyć na złoty kolor. Po usmażeniu przekładać na ręcznik papierowy aby osączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podawać ciepłe zaraz po przygotowaniu. J podałam do obiadu z ziemniakami.
Jajko rozbełtać z solą, można wsypać pieprzu i wrzucać różyczki najpierw do mąki, a później do jajka. Na końcu panierować w bułce tartej, wrzucać na rozgrzany olej rzepakowy i smażyć na złoty kolor. Po usmażeniu przekładać na ręcznik papierowy aby osączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podawać ciepłe zaraz po przygotowaniu. J podałam do obiadu z ziemniakami.
BozenaMatuszczyk
jagoda59