jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 521]

Kalafior panierowany do obiadu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przygotowałam dzisiaj na obiad kalafior. Kalafior usmażony na oleju, a wcześniej panierowany w jajku i bułce tartej. Został zjedzony w mig.

Kalafior panierowany do obiadu Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Kalafior panierowany do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Kalafior panierowany do obiadu
Kalafiora podzielić na różyczki i włożyć do garnka, zalać wodą, lekko posolić. Gotować około 5 minut aby się nie rozgotował a był lekko al'dente. Wyjąć i przestudzić lub zahartować zimną wodą i osączyć na sicie.

Jajko rozbełtać z solą, można wsypać pieprzu i wrzucać różyczki najpierw do mąki, a później do jajka. Na końcu panierować w bułce tartej, wrzucać na rozgrzany olej rzepakowy i smażyć na złoty kolor. Po usmażeniu przekładać na ręcznik papierowy aby osączyć z nadmiaru tłuszczu.

Podawać ciepłe zaraz po przygotowaniu. J podałam do obiadu z ziemniakami.
Kalafior panierowany do obiadu
kalafira podzielić na różyczki i wstawić do wody lekko osolonej,gotować al dente
Kalafior panierowany do obiadu
Jajko rozbełtać widelcem, można posolić i dodać pieprtzu
Kalafior panierowany do obiadu
różyczki przestudzić i obsypać w mące wcześniej posypać solą
Kalafior panierowany do obiadu
Wkładać do jaja rozbełtanego każdą różyczkę
Kalafior panierowany do obiadu
Następnie przełożyć do bułki tartej
Kalafior panierowany do obiadu
smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor
Kalafior panierowany do obiadu
Usmażony ułożyć na rżczniku papierowym aby osżczyć z tłuszczu