kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 783]

Placki cukiniowo - ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne i chrupiące placuszki cukiniowo - ziemniaczane z dodatkiem cebuli i czosnku. Polecam na bezmięsny obiad.

Placki cukiniowo - ziemniaczane

Składniki:

Placki cukiniowo - ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Placki cukiniowo - ziemniaczane
Ziemniaki obieramy i myjemy oraz ścieramy na tarce, masę ziemniaczaną przekładamy na sitko i odsączamy. Cukinię myjemy i osuszamy, odcinamy końcówki i również ścieramy na tarce, posypujemy solą i odstawiamy.

Cebulę i czosnek obieramy z łusek i cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Cukinię wygniatamy z płynu i przekładamy do miski oraz dodajemy pozostałe składniki, mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki. Usmażone odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.