Sposób przygotowania:
Placki cukiniowo - ziemniaczane
Ziemniaki obieramy i myjemy oraz ścieramy na tarce, masę ziemniaczaną przekładamy na sitko i odsączamy. Cukinię myjemy i osuszamy, odcinamy końcówki i również ścieramy na tarce, posypujemy solą i odstawiamy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Cukinię wygniatamy z płynu i przekładamy do miski oraz dodajemy pozostałe składniki, mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki. Usmażone odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Cukinię wygniatamy z płynu i przekładamy do miski oraz dodajemy pozostałe składniki, mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki. Usmażone odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.