Sposób przygotowania:
Chlodnik ogorkowy z cannelloni.
Obrany ogorek i cebule pokroic w kostke a nastepnie zmiksowac z bulionem , pietruszka, koperkiem i bazylia. Dodac jogurt i jeszcze raz wszystko zmiksowac. Calosc doprawic do smaku sola i pieprzem i wstawic do lodowki. Mieso wyrobic z jajkiem , tarta bulka , cebulka , kminkiem i doprawic sola i pieprzem. Nafaszerowac cannelloni masa miesna.Zagotowac ok. 1 litra wody z lyzka bulionu w proszku i dodac cannelloni. Gotowac ok 17- 18 min. Ugotowane cannelloni odcedzic z wody , przekroic na pol i podsmazyc na zloto z kazdej strony. Gotowe nadzialam na szpadki i podalam z chlodnikiem. Smakuja prawie jak odsmazone pierozki z miesem - a o wiele mniej pracy :) Z podanych skladnikow wyszly mi 3 porcje.
luna
wedith1
misia53
eli_555