olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Chłodnik pomidorowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wspaniała zupa na każdą porę roku.

Chłodnik pomidorowy

Składniki:

Chłodnik pomidorowy

 

  • 1l maślanki dosyć gęstej
  • puszka soku pomidorowego
  • pęczek koperku zielonego
  • pół szkl. śmietany
  • 2 jaja
  • sól
  • drobno pokrojony szczypiorek
  • ziemniaki

Sposób przygotowania:

Chłodnik pomidorowy
Maślankę wymieszać z sokiem pomidorowym, ubić trzepaczką sprężynową (albo mikserem), dodać drobno posiekany koperek, śmietanę i ćwiartki ugotowanych uprzednio na twardo jajek. Podawać z gotowanymi ziemniakami posypani drobno pokrajanym szczypiorkiem.