Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Chłodnik truskawkowo-waniliowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Chłodnik owocowy to świetny pomysł na upalne dni

Chłodnik truskawkowo-waniliowy

Składniki:

Chłodnik truskawkowo-waniliowy

 

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik truskawkowo-waniliowy
Do mleka włożyć przeciętą wzdłuż laskę wanilii, zagotować, zdjąć z ognia i ostudzić. Truskawki umyć, usunąć szypułki, owoce zmiksować. Nie przerywając miksowania powoli wlać zimne mleko i śmietankę. Żółtko z 2 łyżkami cukru dokładnie utrzeć, połączyć z zupą. Przyprawić do smaku cukrem. Podawać dobrze schłodzone, z dodatkiem grzanek lub krakersów