iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Chłodnik z buraków i jarmużu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Można zajadać cały rok ale najbardziej smakuje w okresie letnim. Podajemy mocno schłodzony z połówkami jajka .

Chłodnik z buraków i jarmużu

Składniki:

Chłodnik z buraków i jarmużu

 

 

 

  • musztarda ostra

 

 

  • cukier

 

  • 2 litry maślanki

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik z buraków i jarmużu
Buraki dobrze myjemy i gotujemy do miękkości. Zimne obieramy i ścieramy na tarce. Liście jarmużu kroimy w cienkie paseczki dodajemy do buraków.

Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i kroimy na pół.

Do buraków i jarmużu dolewamy maślankę i jogurt naturalny. Dodajemy 2 łyżki ostrej musztardy , cukier i sól do smaku.

Mieszamy. Mocno chłodzimy, podajemy z połówkami jajka.

Tagi:

buraki