Sposób przygotowania:
Chłodnik z jajkiem i koperkiem.
Mleko świeże odstawić przykryte do lodówki,aby się zsiadło.Mię-
-dzyczasie spłukać koperek i posiekać,a łodygi oddzielić.Jajka ug-
-otować na twardo ok.10min.Zalać zimną wodą i obrać ze skorupek
a następnie pokroić na ćwiartki.Oliwki czarne wyłożyć na sitko i
osączyć z oleju,można je pokroić do chłodnika lub dać w całości.
Zsiadłe mleko wyjąć z lodówki i dać posiekany koper i przyprawy
oraz oliwki i wymieszać.Jajka w ćwiartkach rozłożyć do miseczek
lub talerzy głębokich i wlewać na to chłodnik,który podajemy w wa-
-zie.Dobry na upały letnie.
-dzyczasie spłukać koperek i posiekać,a łodygi oddzielić.Jajka ug-
-otować na twardo ok.10min.Zalać zimną wodą i obrać ze skorupek
a następnie pokroić na ćwiartki.Oliwki czarne wyłożyć na sitko i
osączyć z oleju,można je pokroić do chłodnika lub dać w całości.
Zsiadłe mleko wyjąć z lodówki i dać posiekany koper i przyprawy
oraz oliwki i wymieszać.Jajka w ćwiartkach rozłożyć do miseczek
lub talerzy głębokich i wlewać na to chłodnik,który podajemy w wa-
-zie.Dobry na upały letnie.