Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Chłodnik z pomidorów i papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Oddzielnie do chłodnika podawać grzanki lub krakersy.

Chłodnik z pomidorów i papryki

Składniki:

Chłodnik z pomidorów i papryki

 

  • 1 kg pomidorów
  • 3 papryki
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 szkl wody mineralnej
  • 3 kromki chleba tostowego
  • 1 łyżeczka świeżego tymianku
  • sól do smaku
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Chłodnik z pomidorów i papryki
Paprykę umyć, oczyścić z nasion. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć nasiona, pokroić. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Przygotowane składniki włożyć do głębokiego naczynia, dodać posiekany tymianek i zmiksować. Wlać wodę mineralną, wymieszać, przyprawić do smaku. Kromki chleba tostowego pokroić na 4 trójkąty, zrumienić na oliwie, podawać do wystudzonego chłodnika.