Sposób przygotowania:
Chmurki na biszkopcie
Ciasto: Oddzielamy białka od żółtek, i ucieramy je (białka) z odrobiną soli, następnie dodajemy cukier do utrzepanej piany i nadal ubijamy. Dodajemy żółtka i mąkę. Wszystko mieszamy, przelewamy ciasto na dość dużą brytfannę i pieczemy przez ok 25 min., w tem 180oC.
Chmurki: Ubijamy pianę z białek. Gotujemy 1/4 szklanki wody z cukrem i gorącą wlewamy na pianę, następnie dodajemy żelatynę i ubijamy dalej. Połowę piany rozkładamy na upieczony placek, do drugiej dodajemy kakao i również kładziemy na poprzednią pianę. Galaretkę rozpuszczamy w trochę mniejszej ilości wody od tej podanej na opakowaniu i tężejącą wlewamy na ciasto, wkładamy do lodówki na kilka godz.
Chmurki: Ubijamy pianę z białek. Gotujemy 1/4 szklanki wody z cukrem i gorącą wlewamy na pianę, następnie dodajemy żelatynę i ubijamy dalej. Połowę piany rozkładamy na upieczony placek, do drugiej dodajemy kakao i również kładziemy na poprzednią pianę. Galaretkę rozpuszczamy w trochę mniejszej ilości wody od tej podanej na opakowaniu i tężejącą wlewamy na ciasto, wkładamy do lodówki na kilka godz.