Sposób przygotowania:
Śliwki pod owsianą kruszonką
Kruszonka:
Masło kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z mąką i miodem. Wstawiamy do lodówki.
Śliwki myjemy i wycieramy ściereczką, przekrajamy i wyjmujemy pestki,
kroimy na mniejsze kawałki.
Kokilki smarujemy masłem i wkładamy pokrojone śliwki, a następnie kruszonkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy.
Masło kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z mąką i miodem. Wstawiamy do lodówki.
Śliwki myjemy i wycieramy ściereczką, przekrajamy i wyjmujemy pestki,
kroimy na mniejsze kawałki.
Kokilki smarujemy masłem i wkładamy pokrojone śliwki, a następnie kruszonkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy.