Sposób przygotowania:
Chrupiące faworki
Mąkę zmieszać ze smietaną ,dodać żółtka ,ocet szczyptę soli i proszek do pieczenia .Wszystkie składniki ze sobą wymieszać i starannie wyrobić ciasto ,a następnie mocno wybić je wałkiem i jak najcieniej rozwałkować podsypując mąką by sie nie przylepiało do stolnicy ,pokroic na paski szerokosci 2-3 cm i długości około 10-15 cm kazdy paseczek przeciąć w środku wzdłuż i przewinąć przez otwór . w rondlu lub frytownicy roztopić smalec lub olej i do rozgrzanego wrzucić kawałek ciasta jeżeli od razu wypłynie tłuszcz jest dobrze rozgrzany i należy faworki smażyć na złocisty kolor .Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym przełożyć do miseczki i obsypać cukrem pudrem . Smacznego:)
Bo
Bardzo ładne zdjęcie :))