Sposób przygotowania:
Paluchy drożdżowe
Do miski wsypujemy mąkę, drożdże, sól i cukier. Wlewamy wodę i olej i zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę.
Ciasto wałkujemy na prostokąt na grubość około 1 cm. Następnie kroimy paski na szerokość 2 cm. Paski wkręcamy w spiralki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Smarujemy żółtkiem i posypujemy makiem i sezamem.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15 minut.
Smacznego
Ciasto wałkujemy na prostokąt na grubość około 1 cm. Następnie kroimy paski na szerokość 2 cm. Paski wkręcamy w spiralki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Smarujemy żółtkiem i posypujemy makiem i sezamem.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15 minut.
Smacznego



robaczek