aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Chrupiace kajzerki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

W sam raz na podwieczorek.

Chrupiace kajzerki

Składniki:

Chrupiace kajzerki

 

  • 5 bułek kajzerek;
  • 4 ząbki czosnku;
  • szczypiorek;
  • ser żółty;
  • pół kostki masła;
  • ketchup;
  • majonez;

 

Sposób przygotowania:

Chrupiace kajzerki
Czosnek obieramy i przeciskamy, aby powstała papka. szczypiorek drobniutko kroimy. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Bułki kajzerki przekrawamy i każdą połówkę smarujemy "bogato" masłem i układamy na blasze z piekarnika. Posypujemy każdą połówkę bułki czosnkiem, szczypiorkiem oraz serem zółtym. Pieczemy w temperaturze ok 180 stopni Celcjusza, aby były zarumienione. Do smaku polewamy ketchupem i majonezem.

Tagi:

sery ser kajzerki