Sposób przygotowania:
chrupiące kanapki 3
Kromki chleba smarujemy dokładnie masłem, im go więcej tym będą smaczniejsze. Na posmarowany chleb nakładamy wybrane składniki według wybranej kolejności. Moja kolejność to: ser, następnie wędlinka, a na samym szczycie cebulka. Cebula powinna być na samej górze, ponieważ wtedy się lepiej zapiecze i będzie miękka. Chyba, że wcześniej ją podsmażymy, ale wtedy to dostarczymy im zbędnego tłuszczyku. Przygotowane kanapki kładziemy do żaroodpornego naczynia bądź na blaszce wyłożonej papierem. Do wcześniej rozgrzanego piekarnika wkładamy kanapki na około 15 minut w 150 stopniach. W czasie zapiekania trzeba je sprawdzać, ponieważ czas zapiekania może być krótszy od tego co podałam gdyż ja mam bardzo stary piekarniki i troszkę słabiej grzeje. Mam nadzieję, że zasmakują.