mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Chrupiące kąski kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne, szybkie, chrupiące kąski z kurczaka:)

Chrupiące kąski kurczaka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chrupiące kąski kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące kąski kurczaka
Pierś z kurczaka myję, kroję w niezbyt drobną ani za grubą kostkę. Każdy kawałek mięsa oprószam delikatnie solą i pieprzem. Jajka roztrzepuję z mlekiem i przyprawą do kurczaka. Maczam kostki kurczaka w roztrzepanym jajku z mlekiem. Następnie panieruję w bułce tartej. Na dużej patelni lub w rondlu rozgrzewam olej. Smażę kąski kurczaka na głębokim oleju na złoty kolor. Po usmażeniu osączam kurczaka z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podaję kąski na ciepło z frytkami i surówką.
Chrupiące kąski kurczaka
Kawałki kurczaka panieruję i umieszczam na blasze